2020. április 11., szombat

Charles H. Spurgeon - Harmatgyöngyök és aranysugarakat

Charles Haddon Spurgeon / 1834 – 1892/
 a keresztény világban a prédikátorok fejedelmeként tartják számon.

Prédikációit még életében több mint 30 nyelvre fordították le és adták ki.

A hnaárompi áhítatos könyvét az 
- Isten ígéretének tárháza- és a
- Harmatgyöngyök és aranysugarakat című napi áhítatos könyvet osztom meg veletek itt!
- A TE SZAVADRA -

Charles H. Spurgeon -Isten ígéretének tárháza
https://charlesspurgeontanitasok.blogspot.com

Isten Igéit ,,mennyei betétkönyvhöz,, hasonlítja, amit benyújthatsz az Úrnak! 
A hívő ember azért kapja ezeket, hogy valami jó ADOMÁNYBAN részesüljön.

Nem arra valók, hogy kényelmesen elolvassuk őket és ennyivel beérjük, hanem, hogy vegyük VALÓSÁGNAK az ÍGÉRETEKET, miként a betétkönyvet is valóságos pénzként kezeljük.

E könyv Spurgeon népszerű és igen áldásos reggeli áhítatait tartalmazza. Igazi gyöngyszem, csodálatos, lélek-építő és Krisztust magasztaló mű. Valamikor a 20. század elején jelent meg magyar nyelven.

A Charles Haddon Spurgeon által szerkesztett „Harmatgyöngyök és Aranysugarak” című áhítatos könyv gazdag igei üzeneteket és mély mondanivalókat tartalmaz, mely minden Istent kereső és az Ő közelébe vágyó embernek értékes lehet.

„…Napjainkban, mikor olyan kevés nyugalomhoz jutunk, mert nagy a hajsza, a lótás-futás, nem valami könnyű a családdal áhítatra sorakozni; sem a hajnali órákban, még kevésbé a csendes esték idején. 
Ám mégis, mennyire szükséges az, hogy a benső ember el ne satnyuljon, és éhen ne haljon. 
Ezen akar segíteni e könyv, mely a Szentírás egyik másik részéből ad rövid szemléltetést, s így a szív gondolatait az Örökkévalóra irányítja.

Ahogy a gyengéd reggeli harmat felüdíti a száraz pázsitot, úgy kellene a reggeli órákban az Úr szavának a szíveket felüdíteni; tehát erre akar szolgálni a „Harmatgyöngyök és Aranysugarak”.

Ha pedig valaki, akkor olvassa, amikor a nyugovóra térő nap a felhőket bearanyozza, akkor is hasznos rá nézve és azok részére, akik hallgatják, hogy az igazság napja jól bemélyedjen a család minden tagjának szívébe…” (A kiadó előszava)

Olvassuk rendszeresen! Ragadjuk meg az ígéreteket, ismerjük el igaz voltát és hittel fogadjuk el, mint a nekünk szóló ígéretet!
Aztán, amikor már bennünk, mint elültetett Ige magok kikelnek, ne csodálkozunk, ha beteljesednek az Úr ígértei az életünkben!

Legyen áldására mindenkinek, Ámen💖
Szeretettel Erős Mónika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése