2023. július 31., hétfő

BENSŐ KÖZÖSSÉG❣️

„Én ő bennük.” (János 17, 23)

Ha ilyen benső közösség van a mi lelkünk és a mi Urunk Megváltónk személye között, milyen mélyen és szélesen kell folyni a Vele való társaság folyamának! 

Ez nem vékony nádszál, amelyen át egy fonálvékonyságú folyócska folyik, hanem bámulatos szélességű és mélységű vízi út, melynek medrében az élő víz tengernyi árjának hullámai hömpölyögnek. 
Íme, Ő adott nekünk egy megnyílt ajtót, ne késsünk azon bemenni. 
A közösség e városának sok gyöngykapuja van, mindegyik kapu egészen ki van tárva, hogy azon menjünk be.

A szívélyes és fenséges fogadtatás felől bizonyosak lehetünk. Ha az csak egy szűk ablakrostély volna is, amelyen át az Úr Jézussal érintkezhetnénk, még akkor is nagy előnynek kell azt tartanunk, hogy a szeretet és közösség szavát átjuttathatjuk a keskeny nyíláson. 
Milyen nagy tehát a kegyelem, hogy ilyen tágas út nyílt a számunka!

Ha az Úr Jézus tőlünk nagyon messze volna, ha viharos tenger választana el Tőle, akkor az volna forró kívánságunk, hogy bár követet küldhetnénk Hozzá, ki átvinné Neki szeretetből fakadó üdvözletünket és hírt hozna nekünk Atyjának házából.

De íme, lásd az Ő nyájasságát, lakását közvetlen a mi ajtónk előtt ütötte fel, sőt nálunk csinál lakást, s szentélyt állít fel szegény, alázatos szívünkben, hogy ilyen képen állandó érintkezésben maradhasson velünk. Óh, mily balgák lennénk tehát, ha nem maradnánk meg Vele állandó társaságban!

Ha az út hosszú, veszélyes és fáradtságos, akkor nem kell csodálkoznunk azon, ha a jó barátok csak ritkán keresik fel egymást. 
De ha egymás mellett laknak, vajon megfeledkezhet-e akkor Jonatán az ő Dávidjáról?

Ha a férj vidéken van, úgy az ő neje nélkülözheti több napon át az ő társaságát. 
De nem bírna tőle külön lenni, ha tudná, hogy otthon van.

Nos, hívő lélek, nem ülsz-e Vele az Ő lakomáján?
Keresd Uradat, mert közel van hozzád.
Öleld meg, testvéred Ő. Ne engedd el, mert a te férjed Ő. Szorítsd Őt kebledre, mert Ő tested és véred.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése